Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Den ryktade smarta klockan från Apple skulle snart kunna bli verklighet. Enligt en rapport på Bloomberg i början av veckan lämnade Apple in en ansökan den tredje juni för att registrera varumärket Iwatch i Japan. I början av juni kom det också rapporter om att bolaget har gjort samma sak i Ryssland.

Flera rykten och källor till olika tidningar pekar mot att klockan ska släppas till jul eller under nästa år. Apple är dock i så fall dock långt ifrån ensamma med en smart klocka – Sonys Smartwatch, Meta Watch och Pebble är exempel på sådana som redan är ute på marknaden. Och konkurrenten Samsung bekräftade i mars i år att företaget snart kommer ut med en smart klocka.

Samtidigt behöver registreringen av varumärket Iwatch inte innebära att Apple faktiskt kommer att släppa en smart klocka, utan att det är ett av namnen som företaget vill behålla för sig själva om man får för sig att göra det.

Läs mer om ryktena kring Iwatch: Hur är det egentligen med klockan Apple?

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson