Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

På torsdagskvällen svensk tid lanserade Instagram video i fotoappen. Foton ligger fortfarande som första funktion när man väljer kamerasymbolen i appen, och skrollar man till höger finns det numera en videoknapp. I ett och samma videoklipp kan man göra flera tagningar, och varje tagning går att radera för sig. På klippet går det att lägga på ett filter, likt dem för foton, och det finns 13 att välja mellan. Innan man lägger upp videoklippet, som går in i samma flöde som foton, väljer man ut en bild ur klippet som ska illustrera det i flödet.

LÄS MER: Liverapportering från Facebooks kafferep
LÄS OCKSÅ:
Instagram lanserar video – utmanar Vine

I videoklippet nedan visar Nicky Colossos, från Instagram-teamet, upp hur videofunktionen fungerar.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson