Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Just nu pågår Googles utvecklarkonferens, och under onsdagens keynote berättade Android-chefen Hugo Barra att Google har nått 48 miljarder nedladdningar av appar i Play-butiken.

Bara några timmar senare gick Apple lägligt ut med att App Store har nått 50 miljarder nedladdningar.

Och racet är ett faktum.

Men det är klart att Apple har ett försprång, för App Store lanserades två år innan Google Play som tidigare hette Android Market. Och Play hade hela 2,5 miljarder nedladdningar bara förra månaden.

När det gäller intäkter visar siffror från App Annie att Google Plays omsättning steg med 90 procent under första kvartalet 2013, jämfört med samma period i fjol.

Men Apple tjänar fortfarande mer, och under fjärde kvartalet 2012 hade bolaget fyra gånger större försäljning i App Store än Google hade i Play. Google knappar dock in och under det första kvartalet i år handlade det istället om 2,6 gånger så mycket.

LÄS OCKSÅ: Spotifyutmanare och personlig assistent – nyheterna från Googles konferens

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson