Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Barägaren Dave Meinert gick ut i ett lokalt radioprogram i Seattle i fredags och sa att hans bar kommer att vara en ”Google Glass-free zone”.

”Folk vill inte gå till Point 5 (som baren heter) och filmas i hemlighet och att det ska läggas ut på nätet”, sa han i radioprogrammet.
Dock erkänner han att utspelet delvis är ett skämt för att locka till sig reaktioner, men förbudet är seriöst.

Med Googles glasögon Glass kan man bland annat fota, filma och posta till nätet. Än så länge finns inte Glass ute till försäljning, utan har bara sålts till utvecklare och ett antal användare som har fått ansöka om att testa glasögonen.

Läs mer: Google söker försökskaniner för sina glasögon

Baren Point 5, som säger sig vara först med att förbjuda Glass, ligger i ett område i Seattle med många teknikbolag och bland annat nära Amazons kontor. Alla är välkomna dit säger ägaren Dave Meinert, bara de inte har glasögonen på sig därinne.

Teknikpublikationen Geekwire har frågat några barbesökare om vad de tycker om förbudet av Glass och en del är för, andra är emot och några bryr sig inte. Någon menar att folk ändå fotar och filmar med sina mobiler, och en annan att vi inte kan stoppa teknikutvecklingen.

Läs också: Är vi redo för framtidens glasögon?

YouTube Preview Image

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson