Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Nytt år och ett nytt internetmeme. ”Gangnam Style” har fått konkurrens av ”The Harlem Shake”, som har spridit sig snabbt på Youtube de senaste två veckorna.

Det är Baauers låt Harlem Shake som det dansas till, och själva dansen består av varierande hiphop-stilar, skakningar och improvisationer. Den ska dock inte blandas ihop med originaldansen Harlem Shake, en hiphop-stil som kommer från ”Al B” – en Harlem-bo som skapade den 1981.

Memet startade i början av februari med en video från Youtube-användaren ”Filthy Frank”, men det var ”SunnyCoastSkate” som satte formen för det. Videoklippen är 30 sekunder långa och börjar med att en person, ofta med hjälm på, dansar och alla andra fortsätter med vad de gör, för att i nästa klipp gå över till att alla dansar. Och alla ska också gärna vara utklädda.

University of Georgias sim- och dykteam har gjort det, skateboardbyggare, brandmän, en familj i ett kök, en skolklass, Maker Studios, Google, Facebook, The Colbert Report, The Daily Show och många fler (här finns en topplista).

I början av veckan rapporterade Youtube att 12 000 videoklipp med ”The Harlem Shake” har lagts ut, som har fått sammanlagt 44 miljoner visningar. Men det ser ut att ha ökat rejält under veckan.

YouTube Preview Image

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson