Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Då var det ändå så att Facebook hade en ny videofunktion på gång, som lanserades hack i häl med Twitters nya videoapp Vine i förra veckan.

Läs också: Vad hinner du säga på sex sekunder

Nu handlar det i och för sig inte om någon liknande app som Twitters, utan att Facebook i går uppdaterade sin egen IOS-app med några nya funktioner, bland annat att spela in och dela med sig av videoklipp.

Det har ju gått att ladda upp videoklipp på Facebook sedan tidigare, skillnaden nu är att det går att spela in direkt via appen.

Facebook letar ständigt efter nya sätt att engagera användarna, och mobilen är ett viktigt område där man gärna vill behålla dem hos sig själv. Kanske finns det särskilda planer på affärsmöjligheter för video om frekvensen nu skulle öka.

Facebook-appen innehåller numera också möjligheten att skicka inspelade meddelanden till varandra, en uppdatering som först fanns i Facebooks Messenger- app och kom till Android-appen i förra veckan. Fliken ”Nearby”, i närheten, fick även den en uppdatering med fler resultat för lokala butiker och restauranger.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson