Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Microsoft skulle ju inte vara på året CES-mässa, men vd:n Steve Ballmer kunde inte hålla sig borta. Han nästan hoppade in på scen och körde showen under typ 10 minuter, tillsammans med halvledarföretaget Qualcomms vd Paul E. Jacobs som var CES inledningstalare på måndagskvällen.

Steve Ballmer visade upp ett antal surfplattor och mobiler med Windows-plattform och Qualcomm-processorer. Och han såg ut att älska det. Han kanske helt enkelt ångrade sig, och tanken på att någon annan skulle få stå i centrum tog överhanden. Microsoft har ju ändå hållit i keynoten i 14 år så vem vet. Men mest var det nog ett PR-trick.

Temat för Qualcomms presentation var ”Born Mobile” och det exemplifierade man genom att visa upp olika exempel på prylar, och filmer man kan se i prylarna, som har Qualcomms Snapdragon-processorer i sig. Jacobs presenterade även nya snabbare och mer energisnåla versioner av dem. Nascar var där och visade upp en interaktiv tjänst för att titta på deras race. Och skådespelerskan Alice Eve pratade om en app kopplad till den kommande filmen Star Trek Into Darkness. Det kördes även in en eldriven Rolls Royce på scen, när Jacobs pratade om Qualcomm Halo – trådlös uppladdning av en elbil.

Showen avslutades med tre låtar från bandet Maroon 5, som fick längre tid än Steve Ballmer på scen.

Läs också: Silicon Valley-bloggen på CES i Las Vegas

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson