Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Häromdagen skrev jag att Ross Levinsohn, tillfällig vd för Yahoo, förväntades bli permanent vd för internetföretaget. Men så blev det inte. I dag kom det överraskande beskedet att Yahoo lyckats rekrytera Marissa Mayer till vd-posten. Hon har varit en profil på Google och ett av företagets mer publika ansikten. Jag har hört henne tala ett par gånger och hon brukar vara ett dragplåster på internetkonferenser.

Marissa Mayer anställdes som person nummer 20 på Google och har varit hos sökjätten sedan 1999. Hon är en av företagets toppchefer och har jobbat med de flesta produkter där, bland annat med att utveckla Google Search och Gmail. Senast var hon ansvarig för produktutvecklingen av positioneringstjänster som Google Maps och Google Earth.

Silicon Valley gillar Marissa Mayer och nu är förväntningarna höga på att hon ska lyckas lyfta Yahoo som har haft en nedåtgående utvecklingskurva och en turbulent vd-period. Carol Bartz, vd för Yahoo 2009-2011, fick gå för att hon inte utvecklat företaget tillräckligt mycket och vd:n efter henne, Scott Thompson, visade sig ha ljugit om sin utbildning och slutade i maj i år.

Till New York Times, där nyheten kom ut först, säger Marissa Mayer att hon bland annat kommer jobba med att utveckla Yahoos produkter inom starka områden som e-mail, finans och sport. I dag måndag gör hon sin sista dag på Google och i morgon börjar hon på Yahoo.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson