Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Säg att du har träffat någon och det verkar finnas ett ömsesidigt intresse. Ni lägger till varandra på Facebook, men personen i fråga har inte uppdaterat sin civilstatus och du vill veta om hen är singel.

Det vill Facebook försöka ge dig svar på genom en ny fråga-knapp som håller på att rullas ut. Den syns på personers profilsida som inte har listat sin förhållandestatus.

Klickar du på knappen måste du skicka ett meddelande till personen i fråga tillsammans med en förfrågan om att lista civilstatus. Det gäller alltså att vara modig och våga fråga. Och det är inte säkert att du får svar.

Personen som får frågan kan svara med att välja en status som bara den som har skickat frågan får se. Det innebär att du numera kan välja vilka du vill visa din förhållandesituation för.

Men fråga-knappen skulle också kunna ses som en stalker-funktion, och det finns säkert ibland skäl till varför en person inte vill ha sin civilstatus på Facebook.

Sociala nätverksjätten har över en miljard användare och det finns stor potential för att utveckla tjänstens datingegenskaper. Frågan är väl snarare varför Facebook inte har gjort det ännu. Flirtknappen är ett steg mot det och det går redan att på samma sätt ställa frågor om annat, som telefonnummer, e-postadress och var personen bor.

LÄS OCKSÅ: Facebook tvingar på användare meddelandeapp

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson