Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

San Francisco laddade med kycklingvingar, röda tröjor och ett förhandstippat vinnarlag. Men 49ers fick till slut stryk av Baltimore Ravens i söndagens Super Bowl, och firandet här uteblev.

Antalet tweets under matchen landade på 24,1 miljoner jämfört med 13,7 miljoner förra året, enligt siffror från Twitter. Under strömavbrottet som inträffade under den tredje perioden twittrades det som högst 231 500 inlägg per minut. Och det hanns med en del parodier av strömavbrottet under den dryga halvtimmen som ljuset var av.

Men flest tweets per minut fick artisten Beyoncé, som framträdde i halvlek och omnämndes i som mest 268 000 tweets i minuten och i totalt 5,5 miljoner tweets. Hon bjöd på en storstilad show och återförenades också med Kelly Rowland och Michelle Williams i Destiny’s Child på scen, då det twittrades som högst 257 500 inlägg i minuten.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson