Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I kväll har den andra presidentvalsdebatten hållits här i USA och det har varit full fart i kanaler som Twitter, Facebook och nätforumet Reddit. Samtidigt sändes debatten live på nätet via flera medier som NBC, CBS News och CNN. Vill du ta del av den i efterhand, finns den och andra debatter bland annat på Youtube-kanalen Politics (ett samarbete med ABC News) och på C-Span.

Totalt twittrades det 7,2 miljoner gånger under debatten som varade i 90 minuter, jämfört med 10,3 miljoner gånger förra gången. Toppen i kväll låg på strax under 110 000 tweets per minut när Mitt Romney svarade på en fråga om invandring. Mest diskuterades USA:s ekonomi med 28 procent av inläggen.

När debatterna diskuteras på Twitter görs det med hashtaggar som #debates och #debate, och Twitter har satt upp en sida för #debates där man väljer ut innehåll. Men det går så klart också att följa allt som skrivs med den genom en sökning.


Källa: Twitters blogg

Presidentvalsdebatt ger som ni vet också utrymme för att driva med det kandidaterna säger. Förra gången var det bland annat ”Big Bird” från Sesame Street som var på tapeten. Och den här gången var det till exempel Mitt Romneys uttalande om ”whole binders full of women”, när han syftade på mängden kvalificerade kvinnor hans stab hittat till en viss tjänst. Det blev snabbt ett så kallat internet-meme och har redan fått en egen Tumblr-blogg och ett eget Twitter-konto. Det twittrades även friskt med olika liknelser för citatet under och efter debatten.

Ett mer humoristiskt sätt att ta del av debatten är att titta på den i gif-animationer. Det kan Tumblr-bloggen Gifwich stå till tjänst med.

Källa: Gifwich

LÄS MER: Vem vinner i sociala medier – Obama eller Romney?

LÄS MER: Det amerikanska Twitter-valet

LÄS MER: SvD:s specialsajt om USA-valet

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson