Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I går släppte Apple sin nya version av operativsystemet för Ipad, Iphone och Ipod Touch – IOS 6. I den har man slängt ut Google Maps och lanserat sin egen kartapp. Men i dag (torsdag) har kritiken inte låtit vänta på sig.

Den handlar till exempel om att appen saknar information om kollektivtrafik jämfört med i Google Maps, och symbolen för det i den nya appen hänvisar istället till tredjepartsapplikationer.

Användare har även rapporterat att den innehåller gammal information och saknar såväl städer som viktiga landmärken. Och det finns redan en Tumblr-blogg där det postas skärmdumpar på knasigheter.

Karttjänsten har Apple utvecklat i samarbete med flera aktörer som Tomtom, Axicom och Waze. 3D-vyerna i appen står svenska C3 Technologies för, som Apple köpte upp förra sommaren. Men Apple verkar behöva mer hjälp. I förra veckan la företaget upp ett antal tjänster där de söker efter utvecklare till kartorna, rapporterar Zdnet.

I en kommentar till teknikpublikationen All Things D bad Apples talesperson Trudy Muller om att användarna ska ha tålamod.
– Vi lanserade den här nya karttjänsten med vetskapen om att det är stort initiativ och vi har precis bara börjat med det. Vi kommer kontinuerligt att förbättra den, och eftersom Maps är en molnbaserad tjänst så kommer den att bli bättre ju fler personer som använder den.

Skärmdump från theamazingios6maps.tumblr.com


LÄS MER: Iphone 5: Bättre – men också större

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson