Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Det har varit långhelg för amerikanerna med röd dag för Labor Day i dag. Och därför har det varit ganska lugnt i nyhetsflödet. Men det är en del på gång i veckan och Business Insider listar ett antal produktsläpp (inte i Silicon Valley just den här veckan):

Nokia och Microsoft har ett pressevent i New York på onsdag där de förväntas lansera två Lumia-mobiler med nya Windows Phone. Det skriver också Thomas Augustsson om här på Nliv.se och menar att de betyder ”vinna eller försvinna” för Nokia.

Google-ägda Motorola har även det ett event i New York på onsdag, där man förväntas släppa en ny smart mobil med en version av Android, enligt en källa till Bloomberg.

Och Amazon har en presskonferens i Los Angeles på torsdag för att avslöja nya serien av läsplattan Kindle. Då förväntas det också komma en uppdaterad version av 7-tums surfplattan Kindle Fire.

Som vanligt går ryktena varma om Apples produktsläpp här i Silicon Valley. De senaste skriverierna handlar om den 12 september, alltså onsdag i nästa vecka. Uppgifterna är inte bekräftade, men om tågordningen går enligt tidigare släpp kommer Apple att gå ut med en inbjudan sju dagar innan själva eventet, vilket i så fall innebär onsdag den här veckan.

I söndags på IFA-mässan i Berlin tittade teknikpublikationen The Verge närmare på en så kallad ”mockup”, en modell, av en Iphone 5 gjord utifrån rykten om hur den eventuellt skulle kunna se ut.

———————————————————————————————

Uppdatering: I dag på förmiddagen här (tisdag) har eventet den 12 september bekräftats av Apple, som har skickat ut en inbjudan. Tidningen Macworld har fått en och på den står ”It’s almost here” ovanför en stor 12:a i fetad text som har en skugga av en 5:a.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson