Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Microsoft kommer att köpa San Francisco-företaget Yammer för hela 1,2 miljarder dollar (cirka 8,4 mdkr), enligt källor till Wall Street Journal och Bloomberg. Det drygt två månader efter den förra miljardaffären med en startup här i dalen – Facebooks förvärv av Instagram.

När affären går igenom är än så länge oklart, enligt Wall Street Journals artikel. Och det finns ännu inga kommentarer från de båda företagen.

Yammer är ett verktyg för att skapa sociala nätverk inom företag och har en freemium-modell där man tar betalt för utökade funktioner i tjänsten. Den lanserades 2008 och Yammer har, enligt egen uppgift, 200 000 företagskunder och fyra miljoner användare.

I mars i år tog Yammer in 85 miljoner dollar till en värdering av 500 miljoner dollar. Köpet för över en miljard dollar skulle alltså innebära mer än en dubblering av den tidigare värderingen.

Ryktet om köpet har gått runt några varv den här veckan och i går twittrade Sarah Taylor, administrativ chef på Ignition Talent Group, att hon hörde några personer prata om affären på kaféet The Creamery i SOMA här i San Francisco. Som ligger i närheten av Yammers kontor.

Microsoft har i dag produkten Sharepoint med en del sociala funktioner för företag. Och man kan tänka sig att det tycker att Yammer är ett bra tillägg i produktportföljen.

Den förväntade affären är den senaste i raden av flera stora B2B-affärer med företag inom sociala medier. Salesforces köp av Buddy Media, mjukvarulösning för annonsering i sociala medier, blev klart i förra veckan och Oracle har nyligen förvärvat två analysföretag för data i sociala medier, Vitrue och Collective Intellect, rapporterar Bloomberg.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson