Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

– Vi har några fantastiska saker på gång, men jag kan inte prata om dem i dag.

Det sa Apples vd Tim Cook för en stund sedan, under en intervju på All Things D:s konferens D10 i Rancho Palos Verdes utanför Los Angeles.

Att Apple är hemlighetsfullt är inget nytt, men de som hade hoppats på en lansering av något i kväll blev besvikna. Företaget brukar ju dock vilja lansera nya produktnyheter på sina egna event och om två veckor är det dags för WWDC, Apples utvecklarkonferens, här i San Francisco. Då kommer det säkert en del nyheter.

I kväll pratade Tim Cook bland annat om att Apple håller på att förbättra den röststyrda assistenten Siri, som har kritiserats för att inte fungera som utlovat, och att vi kan förvänta oss flera nya funktioner för den.

– Det finns mycket mer den kan göra och det är många som jobbar med det hos oss, sa han.

När det gäller Apple TV sa han att företaget kommer fortsätta att utveckla det och att försäljningen av mediespelaren har dubblerats. Men att det fortfarande ses som ett experiment internt.

Tim Cook ställde sig själv den retoriska frågan – ”behöver Apple vara socialt?”, och svarade ”ja”, men att det inte innebär att följa efter Facebook och Google+ och ha ett eget socialt nätverk. Apple har dock redan ett socialt nätverk i Itunes, Ping, och Tim Cook bekräftade att användarna inte har visat något större intresse för det och det är oklart om det ens kommer att finnas kvar. Istället handlar det om att koppla Apples produkter till andra tjänster. Tim Cook menade även att Imessage och Game Center för IOS kan ses som sociala funktioner.

Apple har redan integrerat Twitter i IOS och kommer att göra det i Mac OS (med Mountain Lion). Tim Cook antydde också att företaget ska inleda ett samarbete med Facebook:

– Jag tror att vi kan göra mer med dem. Vi vill ge kunder enkla lösningar för att göra det de vill och Facebook har flera hundra miljoner kunder. Vi vill att de ska få en bättre upplevelse, så håll utkik efter det, sa han.

Apple och Facebook var på gång med ett eventuellt partnerskap i Ping för några år sedan, men då sa Steve Jobs att Facebook hade besvärliga krav.

– De har sitt sätt att göra saker på. Men det säger folk om oss också. Det betyder inte att vi inte kan jobba tillsammans, kommenterade Tim Cook det under kvällens intervju.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson