Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

På kvällen när alla gick hem från jobbet stannade den då 19-årige entreprenören Eric Simons kvar på AOL:s huvudkontor i Palo Alto. Vad de anställda där inte visste var att han sov på en soffa på kontoret, levde på maten som serverades och gick upp på morgonen och tränade i gymet innan folk började droppa in, för att det inte skulle verka konstigt att han tog en dusch där.

Eric Simons fick sitt passerkort till AOL:s kontor under företagets inkubator-program för unga entreprenörer och brukade jobba sena kvällar. Programmet avslutades, men Eric Simons passerkort fortsatte att fungera och han gick till AOL varje dag för att jobba med sin startup ClassConnect, en tjänst där lärare kan skapa och dela läroplaner med andra lärare och studenter.

Folk runtomkring reagerade inte, eftersom de var vana att se honom på kontoret. Och när hans pengar tog slut och han inte hade råd med mat och hyra bestämde han sig för att flytta in där. Han hade kommit på att det fanns minst tre soffor som säkerhetsvakterna inte passerade under sina nattronder.

– Jag hade väldigt bra arbetsmoral under den tiden och jag kom i form för att jag var tvungen att träna varje morgon, säger Eric Simons till Daniel Terdiman i en artikel på CNET News.com, som spridits runtom i medierna.

I nära två månader förra hösten bodde Eric Simons på AOL:s huvudkontor, men så en dag upptäckte en vakt honom och gratisboendet var över.

– Det har alltid varit vår avsikt att underlätta entreprenörskap på vårt Palo Alto-kontor – vi väntade oss dock inte att det skulle fungera så bra, kommenterar AOL:s mejl- och mobilchef David Temkin händelsen till CNET News.com.

Den verkar inte ha lett till några konsekvenser för Eric Simons, förutom att vakten blev arg när han hittade honom och att han blev av med sitt passerkort. Han nu har fått 50 tusen dollar (cirka 360 tkr) i en såddinvestering, från Ulu Ventures och riskkapitalisten Paul Sherer, för att driva vidare ClassConnect.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson