Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I helgen som gick var jag och 100 000 andra människor på en folkfest i San Mateo Event Center. Det var den 7:e upplagan av Maker Faire, festivalen där kreativa uppfinnare och intresserade samlas för att upptäcka nya saker.

”Maker Movement”, skapar-rörelsen, har varit stark i Kalifornien sedan i början av 2000-talet. Grundaren av Maker Faire, Dale Dougherty, är engagerad i rörelsen och startade festivalen 2006. Han är också medgrundare till O’Reilly Media och driver tidningen Make.

På Maker Faire fanns mängder av robotar, interaktiva skulpturer, 3D-skrivare och tusen andra olika prylar. Och det hölls presentationer och workshops för de som ville lära sig att bygga saker. Ett stort gör-det-själv-nöjesfält för nördar och barn skulle man kunna kalla det.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson