Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

”If you’re in the Valley for any amount of time, you’ll have missed opportunities.”

Citatet kommer från ett svar Robert Cezar Matei har skrivit på Quora, en intressebaserad community. Det säger rätt mycket om hur det kan vara här i dalen för en ung ingenjör.
Frågan han svarade på var: ”Har någon tackat nej till ett erbjudande om att jobba på Instagram?”

Robert Cezar Matei blev erbjuden, att som andra ingenjör i teamet, börja på Instagram strax efter bildapplikationen lanserades. Han satt med grundarna, Kevin Systrom och Mike Krieger, under några månader i deras kontor i Dogpatch här i San Francisco. Men han tackade nej till jobbet.

Som citatet ovan antyder har Robert Cezar Matei inte bara tackat nej till Instagram. Han skriver också om jobbmöjligheter på Facebook och Square och bestämde sig till slut för att börja på Quora.

Så här i efterhand kan det tänkas ha varit ett dåligt beslut att inte ta jobbet på Instagram. Men Robert Cezar Matei gick på känslan och hoppas att Quora ska bli stort.

Han skriver också om Instagrams tidiga dagar och att vissa tyckte att det är ju ”bara en app” och appar byggs av ”hobbyister”. Men som vi alla vet köptes ”hobbyappen” för en miljard dollar.

Skärmdump från inlägget på Quora: Mark Krieger har tagit bilden på Robert Cezar Matei (närmast i bilden) och Kevin Systrom en sen kväll på Instagrams kontor i Dogpatch.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson