Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Har du en Iphone och skickar meddelanden till andra Iphone-användare via Apples meddelandesystem Imessage? Det fungerar bra, men bara så länge du har en Iphone. Byter du till exempelvis en Android-telefon så kan dina meddelanden bli fast hos Apple. Det kan hända om du flyttar över ditt telefonnummer till ett annat operativsystem och Apple känner igen det som att tillhöra en Iphone.

Men inte nog med det så har Apple haft serverproblem som stoppade Apples viktigaste metod för att åtgärda problemet, skriver teknikpublikationen Recode.

”Vi har nyligen fixat ett Imessage-bugg på serversidan som orsakade problem för vissa användare, och vi har kommande buggfixar planerade för framtida mjukvaruuppdateringer”, sa en talesperson för Apple till Recode.

Problemet med Imessage är inte nytt. Det började redan 2011 när den femte versionen av Apples operativsystem IOS lanserades. Det pågår också en stämning mot Apple från en kvinna i Kalifornien, som handlar om att kunder inte kan dra nytta av andra tjänster fullt ut när de byter från en Iphone till ett annat mobilmärke och operativssystem.

Imessage-meddelanden skickas över nätet och kunderna slipper operatörernas sms-avgifter, men det kan som sagt också ställa till problem. Säkerligen kommer Apple att göra något åt det i deras kommande uppdatering av IOS. Tills dess kan en användare stänga av Imessage manuellt i sin Iphone och ta bort sitt nummer i den/de Apple-prylar hen använder innan bytet till ett annat operativsystem. Men så ska det ju inte behöva vara.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson