Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Ett problem med Twitter har varit att gamla tweets försvinner, och det snabbt. Därför har det varit svårt att följa upp vad som sagts i en viss diskussion, om ett event eller en aktuell händelse, eftersom inläggen försvinner efter en vecka.

Men så häromdagen lanserade mikrobloggen en uppdatering som gör att användarna ska kunna söka på och hitta tweets från mycket längre tid tillbaka. Den har rullats ut de senaste dagarna, men gäller fortfarande inte alla gamla inlägg. Twitter skriver i ett blogginlägg att de tar hänsyn till engagemang i urvalet, alltså vilka tweets som har favoritmarkerats, skickats vidare och klickats i.

Mängden av gamla tweets som visas ska utökas successivt och uppdateringen gäller både Twitter.com och apparna i Android och IOS.

Innan jul kom Twitter också med möjligheten att ladda ner alla sina gamla Twitter-inlägg (Wall Street Journal har en guide till det här). Men än så länge är det få användare som har fått ta del av den funktionen.

Sedan i fredags kan alla dock använda det nya Lolcat-språket på Twitter. I inställningarna under språk, mellan koreanska och malajiska, finns det nu Lolcat – internetmeme-språket som används i samband med bilder på katter. Språket översätter tweets på engelska till lolcat, och är ett resultat av ett så kallat ”hackathon” man hade på Twitter.

Teknikbloggen Gizmodo tycker dock att Twitter borde lägga sin tid på bättre saker, som buggar i deras OS X-app till exempel. Och har så klart gjort en lolcat för att illustrera det.


Skärmdump från Gizmodo.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson