Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

På torsdagskvällen blev många besökare snopna när de försökte surfa in på bland annat CNN, The Washington Post och Huffington Post, men efter några sekunder istället dirigerades om till en Facebook-sida med ett felmeddelande. Det skriver sajten Buzzfeed, som också påverkades av buggen.

Den kan ha berott på en viss gilla-knapp som finns på alla berörda sajter (förutom Tumblr), vilket innebär att buggen är kopplad till tjänsten Facebook Connect. Och den påverkade bara användare som var inloggade på Facebook samtidigt.

NBCNews.com rapporterar att deras sajt låg nere i 15 minuter, och teknikbloggen Readwriteweb skriver att andra sajter felade i en timme.

Buggen var tillfällig, och sajterna var tillbaka efter en stund. Men det var många och stora sajter som drabbades, vilket ändå visar på en sårbarhet i systemet.

I en kommentar till Buzzfeed säger Facebook:

”Under kort tid fanns det en bugg som omdirigerade folk som loggade in med Facebook från tredjepartswebbplatser till Facebook.com. Problemet löstes snabbt, och inloggning med Facebook fungerar nu som vanligt.”

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson