Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Riksdagsledamoten Christer Winbäck (FP) skriver i en debattartikel här på SvD.se att det stora antalet vapen i världen idag gör att 1300 människor skjuts till döds – varje dag. Han uppmanar till mer uppmärksamhet kring dessa problem och ökad vapenkontroll.

Många läsare kommenterar just nu artikeln. Signaturen Vadaadaa skriver: ”Vapen i sig orsakar inga problem. Det är personen som håller i vapnet som orsakar problem.”

Signaturen GGG: ”I Sverige är det de illegala vapnen som är huvudproblemet. Sveriges vapenlagar är i grunden bra. Däremot skulle betydligt hårdare straff kunna utdömas för illegalt vapeninnehav.”

Henrik_STH: ”Helt ok att begränsa okontrollerbar spridning i konfliktområden, men laglydiga jägare och sportskyttar skall inte behöva lida för att det finns tokstollar.”

Bengt Cyniker kritiserar Folkpartiet: ”Samma folkparti tycker att det är rätt att Sverige får sälja vapen till krigförande länder, att det är klart att vissa grupper ska kunna tjäna pengar på vapen. Paradoxalt!”

Missa inte att vara med i diskussionerna på www.svd.se/opinion, där många av debattartiklarna kan kommenteras.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.