Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Tre tunga frågor i debatten under året som gått är skolan, bostadsbristen och ungdomsarbetslösheten. Inför valåret behöver samtliga partier förhålla sig till dessa frågor. På Brännpunkt bevakar vi extra noga de ämnen som vi betraktar som avgörande när det gäller framtiden.

För de som vill läsa tidigare artiklar i samma ämne lägger vi alltid upp en historik på SvD.se under den senaste artikeln. Det blir då enklare att sätta frågan och texten i ett sammanhang. Det går ofta att se vad olika partier eller en ansvarig minister tidigare har skrivit i frågan. För de läsare som funderar på vilket parti de egentligen ska rösta på i valet 2014, kan dessa tillbakablickar förhoppningsvis vara till nytta.

Brännpunkt driver numera landets största debattsajt på nätet. Debattartiklarna är ofta bland de mest lästa och delade artiklarna på SvD.se. Här kan vi vara generösa med replikskiften, hålla i gång flera debattfrågor samtidigt och låta fler röster komma till tals.

Brännpunkt Direkt som startades i år innebär en möjlighet för vanliga läsare att debattera nyhetsaktuella frågor. I flera diskussioner har vi fått hundratals inlägg och haft tusentals läsare. Vi tackar er läsare för engagemang och delaktighet i läsardiskussionerna! Samtidigt värnar vi tidningen och de artiklar som kommer med i tryck är noga utvalda.

Nedan finns en lista på de debattartiklar som blivit mest lästa på SvD.se under året som gått. Skribenten Damon Rasti skrev om rasism mellan olika invandrargrupper efter dådet mot en pappa och hans ettårige son i Malmö. Artikeln, som publicerades den 10 september, väckte stor uppmärksamhet.

En helt annan fråga som har engagerat Brännpunkts läsare i år, är beslutet att innehav av dator ska innebära plikt att betala tv-avgift. Professor Gunnar Karlsson på KTH har skrivit flera kritiska och ifrågasättande artiklar i ämnet, och Radiotjänst har svarat. Samtidigt har politikerna undvikit denna debattfråga, med undantag för KD som vill ha finansiering via skattsedeln för public service.

Har du missat någon intressant debatt under året som gått? Här är de mest lästa debattartiklarna 2013:

1. Rasismen vi sällan pratar om

2. Fel av TV4 att hylla Ken Ring

3. Radiotjänst följer inte lagen i synen på dator

4. Aktuellt tycks tro att tittarna är korkade

5. Modernt liv kräver inte så mycket matte

6. För första gången håller jag med SD

7. Klassförakt har tagit över i sociala medier

8. Det är inte en förlust att avstå från alkohol

9. Miljoner apparater kan bli värdelösa

10. Leif GW Persson uppmanar polisen bryta mot lagen

Välkommen till ett nytt spännande år tillsammans med Brännpunkt! Vad vill du att vi ska ta upp? Mejla förslag och tips till brannpunkt@svd.se.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.