Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

En debattartikel från april 2012, skriven av narkotikapolisen Lennart Karlsson, blev förra veckans mest lästa artikel. Han skriver om att fler missbrukare nu dör, men tycker att de debattörer som dömer ut svensk narkotikapolitik och vill ha liberaliseringar är naiva. Han välkomnar dem ut till det helvete han själv bevittnar i sitt dagliga arbete. Artikeln är lika aktuell idag som då, och kanske är det därför den på nytt blivit delad i sociala medier och på så sätt synlig och läst.

Även artikeln om att justitieministern öppnar för total övervakning, skriven av Reportrar utan gränser, är en äldre text från december 2011. Den handlar om varningar inför breddningen av FRA-lagen, vilket gör den mycket aktuell när frågan nu debatteras.

Artikeln med rubriken ”Det är inte en förlust att avstå från alkohol” publicerades den 16 november 2013, och fortsätter att delas och synas såhär veckorna efter långhelgerna.

Läsningen var stark på Brännpunkt i förra veckan, med över 225000 sidvisningar, vilket fortsatt gör oss till landets största debattsajt. Vi tackar för intresset!

Missade du intressant debatt i förra veckan? Här är listan på de tio mest lästa debattartiklarna:

1. De som vill legalisera bör se helvetet först

2. Likhetsdoktrinen är orsaken till skolans kris

3. Justitieministern öppnar för total övervakning 

4. Du förstår inte, Billström

5. Brännpunkt Direkt: Har bokförlagen börjat slarva med faktakollen?

6. Brännpunkt Direkt: Är det rätt med tv-avgift för företagsdator?

7. Dags för Sverige att avsluta fallet Assange 

8. Järnvägen har blivit livsfarlig

9. Sverige och Finland bör gå med i Nato

10. Det är inte en förlust att avstå från alkohol

Vad tycker du att vi ska ta upp i debatten? Mejla förslag, synpunkter och artiklar till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.