Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Professor Madeleine Leijonhufvuds debattartikel om den omstridda kungabilden av konstnären Elisabeth Ohlson Wallin har väckt väldigt många reaktioner. Brännpunkts redaktion har fått många mejl och telefonsamtal från läsare som uppskattar publiceringen och diskussionen. Såhär skriver några av dem som hört av sig:

”Känner ilska över att ’övergrepp’ kallas satir! Stort tack till Madeleine Leijonhuvud som kan uttrycka sig på ett sådant sätt att många förstår.”

”Tack Madeleine Leijonhufvud, vuxenmobbing kan aldrig vara konst. Skamligt att ingen i det offentliga Sverige tidigare tagit kungaparet i försvar.”

”Ondskan mot de kungliga får förhoppningsvis motsatt effekt: att fler kommer till insikt om deras utsatta tillvaro och uppskattar deras pr-arbete för Sverige.”

Hundratals läsare har också kommenterat artikeln på SvD.se, och Elisabeth Tarras-Wahlberg som tidigare arbetat för hovet har också gett sin syn på kungabilden.

Missade du något intressant i förra veckan? Här är de tio mest lästa debattartiklarna:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, reaktioner och debattartiklar till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.