Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Vi startar denna vecka med att välkomna debatt om fallet Haddile, den tvååriga flickan som riskerar utvisning. Vi tar även gärna emot debattartiklar om det amerikanska valet och andra aktuella ämnen.

I förra veckan fortsatte debatten om Quick-fallen, när Sture Bergwalls advokat skrev om vad han ansåg att Göran Lambertz utelämnar. Idag finns också en replik från Göran Lambertz i frågan.

Stort intresse bland läsarna fanns också när det gäller kritiken mot Systembolagets nya service, att köra hem varorna till dörren. I tre olika artiklar har Systembolaget fått kritik, både vad gäller hemkörningen och utbudet av vin.

En annan angelägen debatt är den om ungdomsarbetslösheten. I förra veckan jämfördes Sverige med Tyskland, där ungdomar i högre utsträckning får jobb. Missa inte den debattartikeln, från Ralph-Georg Tischer, Tysk-Svenska Handelskammaren.

Missade du intressant debatt i förra veckan? Här är de tio mest lästa artiklarna:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips och förslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.