Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Debatten om äldrevården är intensiv i de flesta medier, så även hos Brännpunkt. Svenskt Näringsliv kräver bättre kontroll och tillsyn i en debattartikel, EU-parlamentarikern Carl Schlyter (MP) varnar för att skattemoralen står på spel när riskkapitalbolagen lägger beslag på skattepengar. Och ekonomen Johan Alvehus skriver att politikerna har skapat en låtsasmarknad för välfärden där normala ekonomiska spelregler egentligen inte fungerar. Missa inte den diskussionen! Vi välkomnar gärna fler artiklar.

Men läsarna på SvD.se har också varit mycket intresserade av en rad andra frågor i veckan som gick, såsom svensk mjölk, Nordea, gps-övervakning, svavelutsläppen och antisemitism. Missade du något? Här är länkarna till de mest lästa artiklarna i förra veckan:

1. Svensk mjölk snart ett minne blott

2. Wahlroos förakt bör sporra till förändring

3. Galet uppmana till kontroll av fru

4. Utsläppskrav ett slag mot industrin i norr

5. Fel att anklaga Gina Dirawi för antisemitism

6. Nazisternas brott får aldrig förringas

Idag inleds rättegången mot en sjuksköterska som tog emot nödsamtalet från Emil Linnell som hade svår andnöd, och som avled av brusten mjälte. Sköterskan sände ingen ambulans och står nu åtalad för grovt vållande till annans död. Vi välkomnar mer debatt i ämnet.

Även Skolinspektionens dubbelrättning av nationella prov – där MVG blev IG – är ett ämne för mer debatt!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.