Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Störst intresse och mest fokus i förra veckans debatt var utan konkurrens S-ledaren Håkan Juholts bostadsbidrag och det politiska ifrågasättandet av honom. På Brännpunkt publicerades redan i tisdags en artikel från socialdemokratiska politiker som var mycket besvikna på Håkan Juholt, under rubriken En S-ledare ska bekämpa rofferi. En av skribenterna, fritidspolitikern Alexandra Einerstam, berättade sedan i SVT Debatt att hon snabbt fått kritik från partikamrater för att ha gått ut med sina åsikter (se programmet här).

Därefter skrev den socialdemokratiske debattören Daniel Suhonen en artikel med rubriken Drevet mot Juholt styrs inifrån partiet, som blev förra veckans mest lästa debattartikel. Därefter tog statsvetaren Jonas Hinnfors vid i debatten med artikeln Partiet måste hitta sin riktning. För den intresserade har Jonas Hinnfors forskat om just socialdemokratin och skrivit boken Reinterpreting Social Democracy. A History of Stability in the British Labour Party and the Swedish Social Democratic Party.

Läsningen på SvD Opinion, med både Brännpunkt och Ledarredaktionen, var på nytt mycket stor med siffror på 178000 unika besökare vilket är nära rekordet på strax över 180000 för några veckor sedan. Bland de mest lästa artiklarna på SvD Opinion finns den här veckan också några artiklar från Ledarredaktionen. Missade du något som andra tyckte var intressant? Här är länkarna:

1. Drevet mot Juholt styrs inifrån

2. En S-ledare ska bekämpa rofferi

3. I praktiken har vi fått en kulturpolis

4. Var femte minut dödas en kristen för sin tro

5. Hellre fettstund än fruktstund

6. Partiet måste hitta sin riktning

7. Osund konkurrens slår ut åkerier

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.