Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Intresset för förra veckans debattartiklar har varit mycket stort, med cirka 137000 unika besökare för Brännpunkt på SvD.se. Socialdemokraternas skuggbudget och avhoppet från SVT Agendas partiledardebatt i söndags kväll tillhör de ämnen som varit mest lästa och kommenterade.

Men även polisers löner, den dubbla momsen på nätet och idéer kring nya sätt att producera kött har väckt stort intresse och engagemang.

Samtidigt fortsätter debatten om skolan där senaste inlägget kommer från fem lärare i Stockholm som beskriver sitt arbete som ett omöjligt uppdrag idag, med fler och fler arbetsuppgifter och större klasser. Lärarförbundet har också skrivit om att den skolkommun som utsetts till den bästa ändå inte lägger mer pengar på sina lärare.

Missade du någon av de mest lästa artiklarna? Här är länkarna:

1. Inte rimligt att poliser har så låg lön

2. Rätt av S och V att hoppa av debatten

3. Dubbel moms på nätet knäcker branschen

4. Juholt satsar på svartjobb och smuggling

5. Sverige bör satsa på odlat kött

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.