Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Vi får varje dag mejl och telefonsamtal från läsare och skribenter som vill bli publicerade på Brännpunkt i tidningen eller på opinionssajten. Ni vill ha svar på praktiska frågor om textlängder etc, veta mer om hur vi jobbar, hur vi väljer och vad som krävs för att bli publicerad.

De senare frågorna är naturligtvis svåra att ge några generella svar på. Vad som har ”nyhetsvärde” är ju minst sagt ett relativt begrepp, så det raka svaret är helt enkelt att det handlar om att vi som redaktörer väljer utifrån vad vi anser är mest aktuellt och intressant för våra läsare att ta del av.

Betydligt enklare är att svara på de praktiska frågorna, det är också de allra vanligaste frågorna som vi får. Här följer därför lite Q&A:

Hur lång får en artikel vara?

Svar: En huvudartikel ska vara max 4500 tecken inkl mellanslag, en replik max 2000 tecken inkl mellanslag. Detta är just maxmått, kortare texter är minst lika välkomna.

• Vad är viktigast att tänka på när man skriver en debattartikel?

Svar: Att artikeln landar i en tydlig slutsats/ställningstagande.

• Läser ni alla artiklar?

Svar: Ja

• Får alla som mejlar svar?

Svar: Ja

• Hur lång tid dröjer det innan jag får svar?

Svar: Vi återkopplar senast inom två arbetsdagar.

• Till vilken adress mejlar jag min text?

Svar: brannpunkt@svd.se

Brännpunkt är SvD:s debattforum. Insändare publiceras under vinjetten Synpunkt som du hittar i tidningen på onsdagar. Vill du bidra med en insändare så mejlar du synpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.