Annons

Utvecklingsbloggen

Johan Silfversten Bergman

Johan Silfversten Bergman

Vad är och kännetecknar framgångsrik utveckling? Snabb ärendehantering? Nöjd beställare eller snygg kod? Själv har jag kommit fram till att framgångsrikt utvecklingsarbete nästan alltid kan sammanfattas i frågan Varför har vi inte gjort det här förut?

Känslan av en ny produkt som känns så självklar att den direkt lägger en mörk skugga över sin föregångare. Hur man än försöker kan man inte annat än få fram teoretiska och konstruerade argument för att motivera sina tidigare val. Det är känslan av att byta från en gammal Nokia till Iphone eller att prova Spotify för första gången.

Denna känsla får jag när jag tittar på vårt arbete med ett eget presentationslager ovanpå SvD:s chatt- och direktrapporteringsverktyg. Denna vecka deployade vi ut de sista delarna i bygget och inom kort får alla chattar och direktrapporter på SvD.se en ny och fräsch kostym. Vill du veta mer om arbetet har vi har tidigare skrivit om det här.

Utöver nyheter i chatt- och direktrapporteringspresentationen innehöll veckans deploy följande nyheter i urval.

  • Förbättringar av förhandsgranskningen för redaktörer
  • Exkludera valda artiklar från mobilflödet
  • Justeringar av cachetider
  • Färgjusteringar i sidfoten
  • Förbättrad listdesign