Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

En lång dag och ett långt projekt lider mot sitt slut. I morse var det examensstämning på jobbet. Många förväntansfulla medarbetare och pirr i magen. Det intensiva arbete vi mestadels hållit för oss själva de senaste 14 månaderna skulle äntligen pröva sina vingar.

Under kvällen har vi successivt flyttat över läsarna till den nya sajten och reaktionerna har hittills varit blandade. Många gillar den nya sajten, medan andra är kritiska. Läsare gillar förbättringar, inte förändringar, brukar man säga. Och det är helt naturligt när vi stuvat om så mycket. När fler läsare kommer in under veckan öppnar vi upp för läsarchattar med företrädare för Svenska Dagbladet.

Vad vi lanserar nu bygger på gedigen research av läsarbehov, trender och besöksmönster. Men vi vet att vi har mycket kvar och värdesätter alla inspel vi får. Här kan du kommentera och lägga in synpunkter.

Den tekniska delen av projektet har fungerat enligt plan ikväll. Vi byter precis allting i den tekniska infrastrukturen och då blir en lansering som denna väldigt riskfylld. Vi har funnit några små buggar och har så klart en hel del saker kvar att förbättra. Trots att vi testat sajten i 27 olika enheter och webbläsare finns det alltid nya kombinationer som kan ha småfel att fixa.

I några tidigare inlägg har vi beskrivit delar av vårt projekt och vi kommer fortsätta förklara och hämta inspel från er läsare.

Detta är på flera sätt en milstolpe i SvD:s historia. Ett helt nytt verktyg och nya arbetssätt optimerade för en digital verklighet, kommer ge oss fördelar när vi fortsätter vidareutveckla vårt digitala erbjudande.

Ett så här omfattande projekt hade inte varit möjligt utan alla engagerade kolleger och medarbetare. Tack alla i SvD:s dev-team och affärsutveckling, Oktavilla som bidragit med design och struktur, ni alla på redaktionen med föregångare och spjutspetsar som ankrat detta så väl internt, och alla andra internt och externt som bidragit till att vi nått ända hit. Nu fortsätter vi nästa steg på vår resa in i framtiden.