Annons

Utvecklingsbloggen

Fredrik Lindros

Fredrik Lindros

Det har varit tyst på Utvecklingsbloggen ett tag, men utvecklingen på SvD har långt ifrån stått stilla. Vi har lämnat ett starkt 2014 bakom oss och är nu mitt i ett spännande 2015.

 

I början av förra året samlades allt utvecklingsarbete på SvD, såväl kommersiellt som redaktionellt, under en ny avdelning som heter Affärsutveckling. Att arbeta tvärs över våra avdelningar och kompetenser har blivit ett framgångsrikt koncept. Under 2014 förbättrade vi också vår tidigare prisbelönta tjänst Räntekartan, vilken en månad efter återlanseringen hade fått in lika många räntepunkter som den fått in senaste två åren. Detta gör att tjänsten blir ett bättre jämförelseverktyg för våra läsare. Våra prenumeranter får nu även en personifierad förhandlingsguide justerad efter just den egna lånesituationen.

 

Vi har även experimenterat med det långläsningsformat som våra prenumeranter uppskattar. På SvD Näringsliv har vi mobilanpassat börstjänsten och lagt till realtidsinformation i våra artiklar kring hur bolaget i dag går på börsen. Utöver detta har vi ägnat en stor del av det senaste året till att ta nästa steg kring vår sajt, Nya SvD.se. Vi har förstås utgått från våra läsares behov, vår produktutveckling måste ha sin grund i analysen av dessa. Därför behöver vi också ändra vissa saker i grunden. Det gör vi genom att anpassa våra tekniska system till vårt arbetssätt och våra interna strukturer.

 

I en agil systemutveckling bör man försöka undvika större riskfyllda projekt och istället arbeta med mindre optimeringar. Men även snabba innovativa bolag som Spotify erkänner att just större projekt ibland är nödvändiga (08:48 in i videon). Hur våra läsare och annonsörer kommer ta emot det nya bygget blir spännande. En första lansering av sajten som ska lyfta Svenska Dagbladets redan starka journalistiska produkt till en ny nivå, sker i slutet av maj.

 

Den närmaste tiden ska vi berätta vi mer om projektet här på Utvecklingsbloggen. Varmt välkomna att läsa.

 

Fredrik Lindros
Chef SvD Affärsutveckling