Annons

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Tv-komikern Stephen Colbert fick större stöd i en mätning i South Carolina än Jon Huntsman och tar det som ett tecken på att han är den senaste i den långa raden av ”icke-Romneys” som är på väg mot en opinionstopp.

– And I am so not Mitt! utropade Colbert i sitt program The Colbert Report (länk till webbsidan Colbert Nation).

Colbert ironiserade kring att Mitt Romney plötsligt anses oslagbar bara för att han vunnit i obetydliga Iowa med 8 röster och i primärvalet i lilla icke-typiska delstaten New Hamsphire. Han utlovade sedan en ”major announcement” i torsdagkvällens sändning.

Komikerkollegan Jon Stewart i The Daily Show gjorde sig också lustig över Huntsmans triumferande rop om att tredjeplatsen i New Hampshire där han i princip bott i ett år är en ”ticket to ride”.

– Ja. Hem, sa Stewart.

Colbert härstammar från South Carolina som håller sitt primärval den 21 januari. Länk till mätningen han hänvisar till här, fråga 17.

Nyhetsflashen från Politico:

– Comedian Stephen Colbert announced on ”The Colbert Report” that he is exploring a presidential run in South Carolina, and made it legal by handing control of his super PAC to Jon Stewart in the opening segment of Thursday night’s show. ”I am proud to announce that I am forming an exploratory committee to lay the groundwork for my possible candidacy for president of the United States of America of South Carolina,” Colbert said during the Thursday evening, several hours before airtime on Comedy Central.