Annons

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

MEXICO CITY Doften från eukalyptusträden gör joggingrundan rätt exotisk – detsamma gäller för övrigt blandningen av folk i 1-kilometer-slingan i ett hörn av Chapultepec-parken.

Det är matronor, äldre herrar, medelålders par arm i arm, supersnabba sprinters och en och annan turist som hittat hit. Temperaturen sådär vid 7-hugget är normalt idealisk, men nu när regnperioden inletts rätt så kylig (som en dålig svensk midsommardag).

Fast får vi höra, Mexiko har just inga större hopp om medaljer i OS. Intresset för fotboll, just nu EM, är massivt,

Chaputepec-parken (chapultepec betyder gräshoppa) uppges vara den största stadsparken i världen och rymmer flera av Mexico Citys förnämligaste museer. Enligt en sajt var det härskaren Nezahualcóyotl såg till att skydda skogsområdet på 1420-talet. Här mer info.