Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Ivica Kostelic leder totala världscupen men nu meddelas det att han måste operera ena knäet. Läkarna ska ta bort en del av den skadadade menisken och man vet inte hur länge kroaten blir borta.

Därmed kan kampen om ”totalen” bli en kamp mellan unge schweizaren Beat Feuz och österrikaren Marcel Hirscher. Den sistnämnde kan ta ett grepp om cupen till helgen då det tävlas i hans paradgrenar slalom och storslalom i Bansko. Feuz kör inte slalom och har inte rosat marknaden i storslalom. Men han får nya chanser i Crans-Montana och Kvitfjell och jag gissar att kampen om kungatronen kommer att gå ända in i kaklet i Schladming i mitten av mars.

I damcupen har Lindsey Vonn ett bastant grepp med en ledning på drygt 400 poäng. I veckoslutet är det damernas tur att testa OS-backen i Sotji. Störtlopp, super-G och superkombination står på programmet och det är tjejernas näst sista farthelg om vi räknar bort världscupfinalerna. Och därmed näst sista helgen att få till det för Anja Pärson som hittills inte varit bättre än nia den här säsongen.