Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Vilken vädermisär i Lenzerheide. Igår ställdes störtloppet inpå grund av dimma och i dag var det samma visa igen med super-G-finalerna på grund av snöfall. Herrtävlingen kördes igång men bröts sedan Klaus Kröll kraschat och sedan blev det inget mer åkande. Det innebär att Tina Maze och Aksel Lund Svindal vinner respektive super-G-cup. Men jag tror att norrmannens eventuella glädje över denna seger förtas av det faktum att den mest åtråvärda titeln, den totala världscupen, nu med förmodligen har glidit honom ur händerna. Svindal ligger tvåa i ”totalen”, 149 poäng efter ledande österrikaren Marcel Hirscher. Hade störtloppet och super-g-loppet kunnat genomföras kunde Svindal ha gått om Hirscher, som inte kör dessa grenar, och fått ett bra utgångsläge inför österrikarens paradgrenar storslalom och slalom. Men nu försvann de norska chanserna i dimman och Hirscher har chansen att dra ifrån och definitivt avgöra cupkampen till helgen. ”Svänggrenarna”, speciellt slalom, är inte lika väderkänsliga som fartgrenarna.