Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Det ser ut att bli en solig, men kylig, dag här i Schladming. Herrarnas storslalom står på programmet och lämmeltåget från bussstationen och järnvägsstationen var tidigt i gång då jag passerade på min väg från hotellet till media center. Tävlingen är utsåld men frågan är om österrikarnas guldtörst kommer att stillas i dag heller.  Mycket talar istället för att amerikanen Ted Ligety, regerande världsmästare i storslalom, vinner och i så fall blir han VM-kung med tre guld och ett brons och blir därmed lika dominant här i Schladming som Anja Pärson var i Åre för sex år sedan.

Ligety har vunnit fyra av de fem storslalomtävlingar som körts i världscupen den här säsongen. Det var bara i Val d´Isére i deceber som han missade segern, då blev han trea. Då hette segraren Marcel Hirscher och det är honom hemmapubliken hoppas på i dag. Men Hirscher är bäst i slalom och blir åkaren att slå på söndag för de svenska slalommusketörerna.

I dag ska vi dock inte förvänta oss några svenska stordåd. Vare sig André Myhrer eller Matts Olsson lär ha något med toppstriden att göra sett till hur det gått under säsongen. Myhrer går ut med startnummer 16 och Olsson med startnummer 19.

Första åket startar 10 och det andra 13.30.