Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Vi minns fortfarande de otäcka bilderna då Lindsey Vonn kraschade i den omstridda super-G-tävlingen vid VM i Schladming. Både VM och säsong tog slut för amerikanskan som inlett sin rehabilitering inför nästa säsong. Men i dag fick hon något att glädjas över då hon vann störtloppscupen i ”kavaj”. Men jag antar att glädjen är lite delad. I och med att störtloppsfinalen i Lenzerheide ställdes in på grund av dimma fick inte Tina Maze någon sportslig att ta de poäng som krävdes för seger i cupen och Vonn kunde istället vinna en seger som hon grundlade under en stark säsong fram till kraschen i VM.

Därmed missade Maze också chansen att bli historisk genom att ta hem samtliga delcuper vid sidan av totalcupen som hon redan vunnit.

På herrsidan vann Aksel Lund Svindal störtloppscupen utan att behöva åka finalen. Däremot minskade hans chanser i striden om totalcupen. Norrmannen hade behövt poäng i dag för att hävda sig mot slalomkungen Marcel Hirscher. Men det blir en spännande slutstrid bland herrarna och tur är väl det, annars hade finalerna blivit ointressanta.