Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Då återstår bara finalerna av den alpina väldscupsäsongen. På onsdag drar det igång i schweiziska Lenzerheide. Någon chans till svensk seger i de olika cuperna finns inte men André Myhrer och Frida Hansdotter har chans till en varsin tredjeplats. Myhrer ligger just nu trea men han har bara sju poäng till godo på Ivica Kostelic efter dennes seger i Kranjska Gora. Ifjol vann Myhrer världscupfinalen och därmed också slalomcupen men i år är det Marcel Hirscher som är slalomkung.

Bland tjejerna ligger Frida Hansdotter fyra. Hon har 36 poäng upp till Veronika Velez Suzulova och har en teoretisk chans att ta sig upp på pallen. Här blir det en spännande kamp mellan Tina Maze och Mikaela Shiffrin om cupsegern. Maze som redan är överlägsen segrare i totalcupen har faktiskt chansen att vinna samtliga delcuper!

Glädjande ur svensk synvinkel är Maria Pietilä Holmners slalomsäsong. Det fanns många frågetecken inför säsongstarten med tanke på hennes svåra knäskada förra vintern men hon klarade utmaniungen och har en fin grund att stå på inför OS nästa vinter nu när hon kan köra för fullt i uppbyggnadsträningen inför nästa säsong.

Veckans finaler innebär också ett farväl Therese Borssén gör sin sista världscuptävling i karriären och kommer att bli avtackad av kollegorna.