Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Med VM i Schladming avklarat är det dags för junior-VM i Quebec. Sverige har hävdat sig väl i juniorsammanhand och det finns flera svenska medaljchanser. Främst på damsidan där truppen innehåller åkare som åkt både världscup och senior-VM som Sara Hector och Nathalie Eklund. Där finns också Lisa Blomqvist som är återställd från den skada som hindrade henne att göra världscupdebut tidigare under säsongen.

På herrsidan bygger Sverige för framtiden och enligt tränaren Thomas Ericson är man nöjda med topp 15-placeringar.

Här är truppen:
Herrar:
Björn Hedman IF Hudik Alpin, Daniel Steding Luleå AK, Max Gordon-Sundqvist Östersund-Frösö slalomklubb, Felix Monsén Åre SLK, Mattias Rönngren Åre SLK.

Damer: Nathalie Eklund Leksands SLK, Sara Hector Kungsbergets Alpina, Emelie Wikström IFK Sävsjö, Magdalena Fjällström Tärna IK Fjällvinden, Lisa Blomqvist UHSK Umeå SK, Charlotta Säfvenberg UHSK Umeå SK, Paulina Grassl Sunne AK.