Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Medan herrarna testar OS-backen i Sotji åker till damerna till ett lilleputtland i veckoslutet för att köra två storslalomtävlingar och en slalomtävling. För första gången arrangeras det världscuptävlingar i Soldeu-Grandvalira i Europas sjätte minsta nation, Andorra i Pyreneerna. Där får tjejerna, dock inte Anja Pärson som står över den här helgen. ta sig an en backe som anses som en av de mest tekniska på världscuptouren.

Skidorten har tidigare arrangerat europacuptävlingar och en åkare som Lindsey Vonn ser fram mot att komma tillbaka till Andorra för att tävla – och shoppa. Andorra är ett tax-free-område.

Skidturismen utgör en betydande del av Andorras ekonomi och genom åren har 28 åkare från Andorra deltagit i OS. Andorra är för övrigt inte den enda lilleputtnationen som varit representerad i världscupen och OS. Vem minns inte Marc Girardelli från Luxemburg?