Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Jag är blödig, det vet ni vid det här laget. Så när jag läser citatet nedan, från en vilsen och instabil 20-årig fotbollsspelare, blir min reaktion ”tackars liiiiten”:

”Jag behöver hjälp, jag förstör ju allting.”

Det är Cesare Prandelli som fått höra detta rop på hjälp från Mario Balotelli. Italiens förbundskapten har nämligen petat Man City-spelaren från truppen till de kommande landskamperna mot Slovenien och Ukraina. Detta efter att Balotelli dragit på sig ännu ett rött kort för en idiotgrej. Well, döm själva här vad ni tycker dobbsatsningen mot Dynamos Goran Popov.

En skamsen Balotelli bad visserligen om ursäkt efteråt men Roberto Mancini var förstås föga nöjd med att ha fått en spelare utvisad efter bara 36 minuter (vilket bidrog till att Man City åkte ur Europa League).

Från England kommer skilda rapporter om klubbtränarens reaktion på utvisningen. Tonläget i BBC är något mjukare än i Mirror, om vi säger så.

BBC:

– Han är en ung kille på 20 år och måste lära sig från sina misstag. Jag har sagt det åt honom. Alla har sagt det. Han är fortfarande en del av truppen och har stor potential. Han är en väldigt bra spelare men måste inse att i proffslivet så måste man ibland ändra sin mentalitet.

– Vi försöker hjälpa honom, inte kritisera honom eller stöta bort honom. Han har erfarna killar runt honom och måste lyssna på dem. Efter matchen var han arg och besviken. Ibland gör man misstag och Mario har gjort sina misstag. Men han kommer ordna upp allt igen.

Mirror:

– Jag litade på honom till 100 procent, men efter den senaste incidenten är det svårt att lita på honom.

– Om han fortsätter så här är det väldigt svårt. Jag tycker att det är dags för honom att sluta tappa kontrollen. Jag gillar inte det här.

– Han är en fantastisk spelare, men jag förtjänar inte den här situationen och det gör inte heller klubben eller resten av laget.

– Jag pratar med honom varje dag och jag vet att han kan bli en stor spelare. En av de bästa i Europa. Det är dags att börja använda hjärnan. Annars blir det väldigt svårt.

*****

Man kan ju förstå att Manicni och Cityfansen börja trötta på nyförvärvet som kostade omkring 230 miljoner kronor inför säsongen. Det är många därute som stör sig på den kaxige 20-åringen och gärna ser att han misslyckas.

Jag hoppas dock att han skärper sig – inte minst eftersom han är en av få svarta talangfulla italienska spelare – men att han ändå fortsätter bjuda på sig själv. I sina goda stunder är han en fröjd att följa, både och utanför planen.

Jag ber dessutom till Fotbollsguden att Super-Mario aldrig slutar bära den här hönmössan.

Och apropå Balotellis vädjan till Prandelli så verkar det inte bara vara temperamentet som spelaren behöver hjälp med.

Han kan inte ens ta på sig en väst (”bib” på engelska) själv. Kolla in det här klippet. (Det är dessutom väldigt roligt när lagkamraten Edin Dzeko härmar ”Bibotellis” tafatta försök här.)

Det finns så få profiler som står ut inom fotbollen så jag säger: Rädda Super-Mario, död eller levande.

*****

Jag har inte kommenterat Champions Leaguekvartsfinalerna här på bloggen. Here it goes.

Inför säsongen var mitt tips att Chelsea skulle slå Real Madrid i finalen, och det kan ju faktiskt fortfarande slå in. Jag tror dock att Barcelona vinner semifinalen mot Madrid/Tottenham och finalen mot Manchester United (som därmed kommer slå ut Chelsea redan nu).

Då vet ni det.

När det gäller Real Madrid så har klubben framfört önskemål till Sporting Gijón om att flytta ligamatchen som ska avgöras under den första helgen i april. Madrid vill gärna spela redan på fredagen eftersom CL-kvarten mot Tottenham är på tisdagen.

Det ska bli spännande att höra hur samarbetsvilliga Sporting är med tanke på att José Mourinho förolämpade Manuel Preciado i höstas och att tränarna nästan hamnade i slagsmål.

Fortsättning följer.

Fler bloggar