Annons

Andres Lokko

Andres Lokko

Andres Lokko

STOCKHOLM Sådärja.

 

Andres Lokko på Twitter

Andres Lokko
YouTube Preview Image

STOCKHOLM Veckans första – och möjligen kanske enda – UK Garage-dokumentärfilmstrailer!

Andres Lokko
YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

STOCKHOLM Jag hinner knappt stiga av planet från Seoul (via Peking) efter två veckor i Syd-Korea när jag möts av den sorgliga nyheten att soulsångaren Bobby ”Blue” Bland har lämnat oss.

Andres Lokko

STOCKHOLM Nej, nu tar jag det här med helgens läsansvar på allvar och flyttar ut kontorsstolen på balkongen.

Andres Lokko
YouTube Preview Image

STOCKHOLM Han sjöng på en av de finaste sånger jag överhuvudtaget känner till: ”O-o-h Child” med The Five Stairsteps. Clarence Burke Jr gick bort dagen efter sin 64:e födelsedag. Så nu spelar jag ”O-o-h Child” om och om igen istället för nya Fuck Buttons. I alla fall tills det är dags att gå på Helmut Newton-utställningen på Fotografiska.

Andres Lokko

STOCKHOLM Hur tänkte ni nu? Alltså, allvarligt talat, hur hade ni tänkt att jag ska skulle jobba som vanligt när den här plötsligt dyker upp?

Andres Lokko
YouTube Preview Image

STOCKHOLM Smått geniala Boards Of Canada är äntligen tillbaka i mitt liv med sitt första ökenepos på vad som känns som en evighet.

Andres Lokko

STOCKHOLM Dagens finaste lilla ”promo-video” för en kommande självbiografi i rockens tjänst – dessutom med den lysande titeln ”The Fat White Duke” – kommer från James Endeacotts tre barn. James råkar vara en god gammal vän och en smått besatt frijazzentusiast men då han inte bara spelade gitarr i briljanta Loop once upon a long ago utan också (bland många andra) har både The Libertines och The Strokes på sitt A&R:ande samvete så v i l l du se den lilla filmen han har tvingat sina barn att framföra.

Andres Lokko
YouTube Preview Image

STOCKHOLM Medan jag försöker skaka av mig en gräsligt oläglig vårförkylning inför den stora Daft Punk-dagen imorgon kryper jag ner under täcket till den där jättefina nya Lonely Tourist-singeln i fotbollsmiljö.

Andres Lokko
YouTube Preview Image

STOCKHOLM Ja, det var en väldigt vacker söndag. Men när den sakta, sakta börjar övergå i måndag så lät den så här på Rörstrandsgatan. Förmodligen ända upp runt hörnet mot Karlbergsvägen.