Annons

Andres Lokko

Andres Lokko

Andres Lokko

LONDON Det tog väldigt lång tid. Från No Kids lågmält epokgörande debutalbum (som vi var väldigt, väldigt få som brydde oss om förrän det visade sig hur mycket The Xx hade inspirerats av det) till den här vårens och sommarens explosion av ”indie R&B” (vars lavinartade framåtrörelse man enklast följer på till exempel http://indiernb.tumblr.com/ eller om man inte orkar så kan man få russinen plockade ur kakan med jämna mellanrum här). Man får tycka vad man vill om det trista namn genren har fått, om man ens ska kalla det för en genre istället för bara ett logiskt nytt kapitel i popmusikens ständiga utveckling. Men det är onekligen här och ingen annanstans vi kommer att möta 2010-talets The Action och Small Faces.

Det blir ju inte mycket mer mod än så här.

 

Indie R&B: Part II by machicodi

Andres Lokko på Twitter