Annons

Andres Lokko

Andres Lokko

Andres Lokko

Den nya herrmodetidningen Inventory tog tidigt i vintras över stafettpinnen från Fantastic Man som västvärldens kanske mest relevanta, men också oerhört användarvänliga, herrmodemagasin.

Fast det dröjde inte många sekunder innan Inventory hade förärats en egen butik i ett hörn av Dover Street Market med specialdesignade plagg och skohorn. Och någonstans kändes det genast som om jag i stället hade gått på en ny Wallpaper eller Monocle. En tidskrift som med andra ord egentligen inte vill oss så väl som man först luras att tro.

Därför blev jag så glad av det andra numret av brittiska tidskriften Men’s File. Egentligen riktar den sig till renläriga bikerentusiaster men i och med deras andra – och aningen bättre distribuerade – nummer har den redan utvecklats till en vacker liten guldgruva för alla med det minsta intresse för subkulturellt arkivmode. Rara Barbour-modeller, Marseilles bästa barberare, Viberg-kängor och hur det konstverk som är en John Lobb-sko skapas.

Där Inventory och de flesta modemagasin nöjer sig med att berätta att så berättar Men’s File alltid och hela tiden också varför.

Det där är något lika ovanligt som det är betydelsefullt.

Och så är det ju förstås omöjligt att inte älska en tidskrift som beskriver sig som A Modern(ist) Magazine Tracing the Roots of Style.

Som ett litet PS till detta inlägg om viktiga (och vuxna) herrmodetidningar bör jag även nämna den alltmer inflytelserika japanska tidningen Free & Easy här också. Det räcker ganska långt att bara studera de här två framsidorna:

Och inte minst för att de nyligen dessutom hade modet att följa upp Kapten Haddock med Visvim-kännaren Eric Clapton på omslaget.

Andres Lokko på Twitter