Annons

Andres Lokko

Andres Lokko

Andres Lokko

LONDON Den första riktigt stora David Shrigley-utställningen, Brain Activity, öppnade på The Hayward Gallery på Londons South Bank i helgen. Jag skulle dit i lördags men kön ringlade sig runt hörnet hela vägen bort till Queen Elizabeth Halls entré så där stod jag med min tvättade hals/mössan i handen och fick vända om. Men igår gick det bättre.

Nu har jag älskat Shrigleys verk ända sedan mitt första möte med hans makabert briljanta konst för många år sedan när han var involverad i den briljanta The Pastels-kurerade Triptych-festivalen i Glasgow och ansvarade för all dess form. Men jäklar vilken ynnest det är att få se den här kombinationen av Shrigley-klassiker och nya verk samsas över ett helt våningsplan på ett stort galleri och lite till. För utställningen sträcker sig även utanför galleriets väggar. Han har komponerat soundtracket för hissresan till galleriet och här och var på The Haywards alla terrasser och tak ser man plötsligt genom en låst dörr eller ett fönster en liten, liten undermålig streckman i tenn på betongtaket med London Eye och Houses of Parliament som fond. David Shrigleys Brain Activity pågår till den 13 maj. Ta dig dit. Jag lovar, det är värt det.

Andres Lokko på Twitter