Annons

Andres Lokko

Andres Lokko

Andres Lokko

STOCKHOLM Medan Al Stewart (går överhuvudtaget igenom en lite småbesatt Al Stewart-fas just nu) sjunger från sovrummet packar jag upp upp grejer i lägenhetens östra flygel. Och där, plötsligt, bland mängder av sparade vykort, brev, en vardagligt vacker kärleksförklaring som hängde under en kylskåpsmagnet när jag kom hem från jobbet en alldeles vanlig dag för elva år sedan, svårt undermåliga teckningar av sälar, valar och småfåglar, ”snälla”, ett signerat foto av The Jam ”to Anders” (sic) och familjefoton låg den där kassetten som följde med en musiktidning när jag var tretton och som förändrade allting. Så många pusselbitar till hela mitt liv finns på den där kassettens två sidor. Förutom de där två – DAF och Furious Pig – som man alltid var tvungen att spola förbi. Få saker utom just den här kassetten har lyckats följa med mig genom alla flyttar ända sedan jag första gången flyttade hemifrån. Strange, the things we keep.

Andres Lokko på Twitter