Sportbloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Jag är ju svag för annorlunda namn och för personer som trimmar sitt krull för kärlekens skull. Därför tänkte jag denna gråa måndag lyfta fram en kille som heter Alexandre Dimitri Song Billong.

Alex Song, som kamerunaren kort och gott kallas, har nämligen inlett säsongen med sitt Arsenal på ett minst sagt övertygande sätt. 23-åringen har gjort fyra mål på tolv matcher för Gunners – fler än han åstadkommit totalt under en och samma säsong tidigare. I lördags blev han hjälte mot West Ham då han språngnickade in segermålet i den 88:e minuten.

Enligt managern Arsène Wenger handlar Songs formtopp om att mittfältaren helt enkelt är vältränad nu för tiden. Så var inte alltid fallet, enligt fransmannen.
Själv anser Song att anledningen stavas mognad. Efter helgens match passade han på att tacka familjen, det vill säga sin fru och sina barn (inte sina 27 syskon) för stödet som bidragit till att han kunnat växa som spelare.

Och det är ju här det börjar bli intressant. För det är tack vare Olivia Song som maken numera utmärker sig lite extra på planen.
– Min fru sa ”du måste göra något åt ditt hår för nu ser du ut som alla andra”. Så jag testade något nytt.

Foto: AP.

Hur länge Song behåller sin nya frippa återstår att se.
– Det är svart och blont nu och jag kommer låta det vara så för tillfället. Men min gamla stil, med dreadsen…det är mer jag.

Och just som jag börjat gilla Alexandre Dimitri Song Billong extra mycket råkade jag läsa vem som är hans favoritskådis. Alltid ska det vara något fel på dem…

Kombinationen Arsenal och tokig frisyr får mig inte oväntat att tänka på Karl Fredrik Ljungberg (inte alls lika roligt namn).

Men skillnaden på Song anno 2010 och ”Freddie” i början av seklet är att de flesta av oss (jodå) ändå tyckte att svenskens dåvarande frisyr var rätt cool/snygg. Hur i all sin dar gick vi på den lätte?

Foto: AP och SCANPIX.

När vi ändå håller på och snackar frisyrer vill jag passa på att gratulera Kennedy Bakircioglü som hyllas i Spanien efter insatsen och frisparksmålet mot Osasuna (4-1). Ex-bajaren är faktiskt den som fått högst betyg under säsongsinledningen i Racing Santander.

Skönt att det dessutom släppte till slut för den blonde (märker ni hur jag knyter ihop säcken?) Markus Rosenberg. Anfallaren gjorde två av målen. Och den här gången var det ordentliga mål – inte gjorda med ryggen.

Fler bloggar