Annons

Resebloggen

Per Johnsson

Per Johnsson

Den har premiär dan före dopparedan – Fritidsresors nya reklamfilm, som tack vare den vitklädde mannen som sjungande flanerar på stranden lär få en hel del uppmärksamhet. Mannen är nämligen ingen mindre än Rod Stewart.

I och med den snart 69-årige rockstjärnans medverkan trappas charterbranschens reklamkrig upp en nivå, ett krig som började säsongen 2010-2011 när den danska skådespelaren Mads Mikkelsen sålde sina tjänster till Fritidsresor.

Ving svarade med att ge Hollywoodfrun Maria Montazami huvudrollen i sina reklamfilmer.

Och nu är det alltså Rod Stewart som spontant spankulerar rakt in i den svenska chartervärlden. I filmen sjunger han Elton John-låten Your song som Fritidsresor använt i sin reklam i över tio år.

Fritidsresor avslöjar inte vad det kostade att anlita stjärnan, men säger att det är arrangörens mest kostsamma produktion någonsin. Enligt tidningen Travel News skvallrar branschrykten om att detta är en av de dyraste svenska reklamkampanjer som har gjorts de senaste åren.

Filmen är inspelad i Malibu Beach i Los Angeles. Dit säljer dock inte Fritidsresor några resor.

Och nu blir det reklam:

YouTube Preview Image